Integere slotenmakers: ze bestáán echt!

Diverse programma’s zoals opgelicht en trosradar informeren ons over malafide slotenmakers, die consumenten met slecht werk en torenhoge rekeningen opzadelen. Het gaat vooral om bedrijven die spoedhulp leveren aan bewoners die zichzelf per ongeluk hebben buitengesloten.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft een zoekmachine met betrouwbare slotenmakers. Deze bedrijven moeten voldoen aan de verschillende eisen die zijn opgesteld voor het PKVW. “Zet het nummer van een erkende slotenmaker bij jou in de buurt in je telefoon, dan heb je altijd de juiste hulp bij de hand.”

Tip : Consumenten neem niet de eerste de beste slotenmaker op Google pagina 1 en vraag altijd wat de reparatie kost, heeft u het vermoeden van oplichting betaal de rekening dan niet en bel de politie 112

Werkwijze

Veel klachten zijn afkomstig van (vaak oudere) mensen die een slotenmaker bellen als zij niet meer hun eigen woning binnen kunnen komen. Men zoekt vervolgens op Google naar hulp. Dan is een niet-erkende 24uurs slotenservice, die gebruik maakt van betaalde advertentiemogelijkheid van Google, vaak de eerste die oplossing biedt. Helaas houden juist deze slotenserviceverleners er doorgaans geen correcte werkwijze op na.

Intimidatie

Op het moment dat deze onbetrouwbare slotenmaker bij de bewoner in actie is geweest, vraagt hij een buitensporig hoog bedrag voor zijn geleverde diensten, die vaak ook nog eens van slechte kwaliteit zijn en waarbij veel schade wordt toegebracht aan het gevelelement. Vaak wordt de bewoner gedwongen een handtekening te zetten op een overeenkomst, terwijl later pas het bedrag wordt ingevuld. Of de bewoner wordt afsluitend geconfronteerd met een opslag van 100% in verband met een geldend avondtarief.

Voor integere en betrouwbare slotenmakers bestaat er een keurmerk, genaamd het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

24/7 Slotenmakers met het politiekeurmerk

In Nederland zijn 230 erkende PKVW-bedrijven actief die elk jaar gecontroleerd en geauditeerd worden en een Verklaring Omtrent Gedrag moeten overleggen. Het is een landelijk netwerk van slotenmakers die met recht het keurmerk PKVW voeren.

Als u de situatie voor wil zijn, noteer dan preventief een telefoonnummer van een erkend PKVW-bedrijf in je telefoon.

Wij zijn een PKVW-erkend 24/7 bedrijf en ons telefoonnummer is T 036-5350531